Posted on

STRING BEAN SALAD WITH MOZZARELLA & WALNUTS

Today I would like to share a delicious summerish salad with you. I call it summerish but could have easily called it springish as it is a salad I like to eat when it’s warm and sunny outside. Even though today is so not summer outside. It rains!!! Rain on the 8th of July in Italy….argh!!!!

When living in the Netherlands I used to eat bread for lunch but that’s a no go here in Italy. So I usually eat various things like pasta, rice/farro or meat and vegetables. And when the temperature rises salads!! When one day I needed to finish the string beans I had left I decided to use them in a salad for lunch the next day. But what to add to it? Well, the things I still had in my fridge like cherry tomatoes and mozzarella cheese. As I thought this was not enough I added some walnuts and raisins. And it turned out to be such a delicious great salad! I’ve made it so many other times… Make sure you eat it right away or leave it in the fridge until lunch if you decide to take it to work for lunch (like I do). Otherwise your salad will get a sour taste and that’s definitely not good!
String Bean Salad

Het is zover! Ik vind het reuze spannend om vandaag voor het eerst in 2,5 jaar bloggen mijn blog posts ook in het Nederlands te schrijven! Spannend, maar het voelt goed. Ook al voel ik me prettig bij het Engels, het is toch wel lekker om ook in mijn eigen taal te communiceren zeg maar. Ik hoop dat jullie Nederlanders en natuurlijk iedereen die het Nederlands begrijpt het kunnen waarderen. Ik zat er al een tijdje aan te denken om mijn posts in twee talen te gaan schrijven omdat ik het mis om te ‘kletsen’ in mijn eigen taal. Ik gebruik expres het woord kletsen omdat ik al jaren te horen krijg dat ik zo’n kletskous ben (eerlijk gezegd al vanaf de kleuterschool) en ja dat ben ik eigenlijk ook wel. Dus het is tijd dat ik dat stukje van mij kwijt kan in mijn hobby…mijn blog!
De reden dat ik 2,5 jaar geleden heb besloten om mijn blog in het Engels te schrijven was gebaseerd op het feit dat ik me niet alleen wilde beperken tot Nederland en dat ik veel vrienden en ook familie in het buitenland heb wonen. Ik vond het leuk als zij mijn blog ook zouden kunnen volgen. Nu 2,5 jaar later mis ik  de mogelijkheid om in mijn eigen taal mijn passie voor koken en dan voornamelijk gerechten uit de Italiaanse keuken en (food)fotografie te kunnen delen. Vandaar vandaag de omslag. Mijn blog is voor mij een uitlaatklep en daar kan iedereen die het leuk vindt nu lekker in twee talen van meegenieten! ♥

Vandaag wil een heerlijk zomerse salade met jullie delen. Ik  zeg zomers maar dat is meer omdat ik het alleen eet als het mooi en warm weer is buiten. Het kan dus eigenlijk net zo goed een lente salade genoemd worden, maar ach voor vandaag hou ik het bij zomers. En geloof me dat het vandaag niet eens echt zomer genoemd kan worden. Het regent, grrrr!!! Dat op 8 juli in Italië.
Hoewel ik in Nederland altijd brood als lunch at, is dat sinds ik in Italië woon verleden tijd. Elke dag brood voor de lunch is simpelweg not done hier en dus eet ik van alles en nog wat en ook heel regelmatig een heerlijke salade. Toen ik op een dag sperziebonen op moest maken dacht ik, goed die gebruik ik wel voor de lunch morgen. Maar ja wat doe je er nog meer door als je aan het improviseren bent? Na een blik in de koelkast geworpen te hebben, werd dat cherry tomaatjes en mozzarella want ja dat had ik nog liggen. Ik vond het iets te saai dus bedacht om er nog wat walnoten en rozijnen door te doen. Resultaat: een geweldig lekker salade die ik nog héél vaak heb gemaakt. Je kan in plaats van de mozzarella uiteraard ook een andere kaas gebruiken, maar het is wel belangrijk dat je het of meteen op eet of in de koelkast bewaard tot de lunch als je het bv mee naar je werk neemt. Anders krijgt je salade een zure smaak en dat is niet aan te raden!! (oh ja, het recept schrijf ik in het Engels. Als jullie dit liever ook tweetalig hebben, laat het me weten in de comments en dan pas ik het aan!!)

Ingredients: (for 2 persons)

 • 300 gr. string beans
 • 1 mozzarella
 • 10 cherry tomatoes
 • handful of walnuts
 • handful of raisins
 • olive oil extra vergina
 • salt, pepper to taste

Preparation:

 1. Bring a large pan of water to boil.
 2. Cut the string beans in smaller pieces of 5cm each and wash them.
 3. Add salt to the water once it boils and then add the string beans.
 4. Let them boil for 15 minutes.
 5. In the meantime cut the cherry tomatoes in 4.
 6. Break the walnuts into pieces.
 7. Cut the mozzarella in small dices.
 8. Let the string beans cool down completely.
 9. Mix everything together and add a bit of salt, pepper and olive oil.

Buon appetito! ♥
String Bean Salad

2 thoughts on “STRING BEAN SALAD WITH MOZZARELLA & WALNUTS”

  1. Hoi Marianne! Leuk dat je mijn blog bezoekt en een berichtje achterlaat. Als ik het goed begrijp vind je het prettiger om het recept ook in het Nederlands te hebben? Zo ja, dan ga ik het aanpassen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *